Ha Európából vásárolunk veszélyes keveréket, a magyar adatlap elkészítese nem nagy ügy. Még egy laikus is el tudja készíteni azt. Csupán pár magyar specialitással kell tisztában lennünk, amit akár mi magunk is beírhatunk a biztonsági adatlapba. Az alábbi lépéseket követve egy tökéletesen elfogadható magyar adatlap születhet, feltéve, ha az eredeti, amiből dolgozunk kifogástalanul megfelel a hatályos rendeleteknek.

1. Bizonyosodjunk meg, hogy a 453/2010/EU rendeletnek megfelelő adatlapot kaptunk (ha nem akkor kérjünk). Ennek ismérveiről már itt írtam.  

2. Az 1.4-es alszakaszba írjuk be az ETTSZ ingyenesen, díjmentesen hívható zöld számát.

3. A 8-as szakaszban helyettesítsük be az összetevők munkahelyi expozíciós határértékeket a 25/2000.(IX.30.) EüM-SZCSM együttes rendeletből, amennyiben van. 

4. A 15-ös szakaszban szükség van a magyar vonatkozó rendeletek felsorolására. Persze értelemszerűen, ha pl. aeroszolról van szó, akkor az aeroszol rendelet feltétlen kell. 

5. Jó ha van egy minta. Ha egy 1999/45/EK irányelv alapján osztályozott keverékről van szó, akkor a biztonsági adatlap minta itt megtalálható. 

Fontos! Ha a gyártó biztosítja a magyar adatlapot és nem engedi, hogy "belenyúljunk" abba, akkor kérjük meg, hogy a 2, 3, 4-es pontban leírt információkat írja be nekünk. 

Ha nem biztos a dolgában, kérdezze a szakértőnket itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://btadoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr375761907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása