Ha elsőként hozunk be egy veszélyes keveréket/készítményt az országba, akkor szinte biztos, hogy be kell azt jelenteni az OKBI felé. Keverékenél is ugyanaz az a helyzet, mit az anyagoknál. Ha nem szerepel a keverék az OKBI terméklistáján, akkor az bejelentendő. A csavar ott van, hogy ez a lista nem elérhető. Mit tegyünk?

1. Vegyük elő a keverék  biztonsági adatlapját és bizonyosodjuk meg, hogy tényleg veszélyes-e. Ha az adatlapban a veszély meghatározásánál szerepel H-mondat és/vagy piktrogram vagy R-mondat, akkor veszélyes keverékkel van dolgunk. (Veszélyes termékek azonosításáról már itt írtunk). 

2.  Kérdezzük meg a szállítónkat, hogy szállít-e már más magyarországi cég számára is. Ha igen, akkor nyert ügyünk van. Nem nekünk kell bejelenti a terméket, mert nem mi vagyunk a magyarosztági első forgalmazók. Annak a másik magyarországi cégnek kellett megtennie a bejelentést. Figyelem! Ez csak akkor igaz, ha nem változtatjuk meg a termék nevét, és mi is ugyanazon a kereskedelmi megnevezéssel fogjuk forgalmazni a terméket, mint a másik első forgalmazó magyarországi cég. 

3. Ha bizonytalanok vagyunk mégis? Kérdezzük meg az OKBI-t. Az OKBI Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata 4070 Ft igazgatás szolgáltatási díj fejében igazolja, hogy egy termék bejelentett vagy sem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://btadoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr666208369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása