A veszélyes anyag bejelentéséhez a magyar nyelvű biztonsági adatlapot, címketervet, illetve veszélyes keverék bejelentéséhez a magyar nyelvű biztonsági adatlapot elektronikus úton az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer (továbbiakban: OSZIR) által biztosított módon kell az Országos Kémiai Biztonsági Intézetnek (a továbbiakban: OKBI) megküldeni.

Hasznos információk a bejelentés végre hajtása érdekében:

1. Az OSZIR-Kémiai biztonsági Alrendszerébe történő bejelentésekhez szükséges adatszolgáltatás jellemzően a Rendszer törzsadataiból történő adatkiválasztással történik. A törzsadatok rendszeresen központi cégadatbázisból kerülnek frissítésre, azonban a bejelentések olyan adatokat is igényelnek, melyeket a cégadatbázisok nem tartalmaznak. Ezért a bejelentkezés alkalmával először a Karbantartás – Partneradatok karbantartása menüpont alatt ellenőrizni szükséges az adatok pontosságát, illetve hiányuk esetén itt kell azokat rögzíteni (Módosít gomb). Elsősorban a telephely adatait, a felelős személyt és elérhetőségi adatokat szükséges ellenőrizni vagy rögzíteni.

2.Az oldal mentését és bezárását követően lehet a Bejelentések – Veszélyes anyag, Veszélyes keverék menüponton megtenni a bejelentést (Új gomb). Ezen a felületen a cégadatok, elérhetőségek és felelős személy adatokat már a korábban, a törzsadatokban ellenőrzött/felvitt adatokból kell kiválasztani és beemelni. A sikeres kitöltést a felületen tájékoztató üzenetek is segítik, továbbá a sárga mezős részek kitöltése kötelező. Azok kihagyásakor a Rendszer figyelmeztet és nem engedi elmenteni az adatokat. A bejelentési felületen csatolandó az adott anyag/keverék Biztonsági adatlapja tetszőleges file formátumban.

3. Az OSZIR-Kémiai biztonsági Alrendszer egyben kommunikációs felületként is működik OKBI és adatszolgáltató ügyfél között. Az OKBI ügyintézője ezen a felületen kérhet hiánypótlást, és jelzi vissza a bejelentés feldolgozását. Javasolt a bejelentési felületen bejelölni az e-mail címes értesítési opciót is. Ennek során a megadott e-mail címre a feldolgozottság státuszára vonatkozó értesítést küld a Rendszer.

4. Minden szükséges adat megadását követően a Rendszer elmenti a bejelentést és iktatószámot ad. A Veszélyes anyag vagy Veszélyes keverék menüpont keresési feltételeinél a későbbiekben könnyen kikereshető a bejelentés.

5. Minden keresés esetében (pl. kiválasztáskor) javasolt szótöredékkel keresni % jel alkalmazásával pl.: %zótöredé%.

6. A Nyilvántartás – Partneréletút menüpont alatt a bejelentkezés szerinti cég minden, az OSZIR-Kémiai biztonsági Alrendszerben végzett hatósági eseménye visszakereshető és megtekinthető.

Forrás: www.antsz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://btadoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr386296294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása